Alles over btw - vrijstelling. |
Geplaatst door Karen op Sep 23 2020 |
Vrijgesteld van btw betekend ook vrij letterlijk wat het zegt.
Omdat je vrijgesteld bent van btw, doe je daar dus niets mee.
Je draagt geen btw af, maar mag het ook niet terug vragen. Je voert geen btw administratie. Alles wat je doet, boek je dus zonder btw.
Op je facturen ben je verplicht te vermelden dat er sprake is van een btw vrijstelling. Zo weet de ontvanger ook meteen waarom je de btw niet berekend hebt.
Voordelen vs Nadelen
Het grote voordeel is dat je geen btw aangiftes hoeft te doen.
Nadeel is dat je geen btw terug mag vragen, alles is dus altijd incl. btw. Ook je kosten.
In basis is dat het feitelijk. Voer je btw, dan draag je btw af over wat je verkoopt en mag je btw terug vragen over wat je inkoopt.
Dat kan voordelen hebben. Je moet dan wel ook btw aangiftes doen. Maar dat is vaak slechts een druk op de knop dus dat is prima te doen.
Een soms bijkomend nadeel is dat je als onderneming duidelijk maakt dat je vrijstelling hebt. Je bent verplicht dat te vermelden op je facturen.
Als dat niet gebruikelijk is in je branche vertel je daarmee dus ook een bescheiden bedrijf te runnen. Dat is niet erg, maar soms ook niet altijd heel fijn.
Bovendien kan dat voor toekomstige opdrachtgevers reden zijn geen zaken te willen doen. Werk je vooral B2B kan het dus echt nadelig uitpakken als je geen btw voert.
#btw #uitgelegd #boekhouding #administratie #ZZP #KOR #vrijstelling #boekhouder
Laatst vernieuwd: Sep 23 2020 om 12:10 PM
TerugCommentaren
No comment found |
Toevoegen commentaar